Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Хмельниччини та Асоціація платників податків підписали Меморандум про партнерство і співробітництво

опубліковано 16 вересня 2020 о 16:40

Ще однією відправною точкою у співпраці Головного управління ДПС у Хмельницькій області з інституціями громадянського суспільства стало підписання керівником податкової служби регіону Віталієм Лазарєвим та головою територіального відділення Асоціації платників податків Світланою Барладиною Меморандуму про партнерство та співробітництво.
«Податкова служба відкрита для громадськості і бізнесу. І сьогодні головною ланкою у цьому процесі є онлайн комунікація з таких питань, як роз‘яснення алгоритму реєстрації податкових накладних, діяльності електронного кабінету. Загалом наш пріоритет - сервісна складова, імплементація законодавчих новацій, які поліпшують умови ведення бізнесу та спрощують і удосконалюють сплату податків», - зазначив у ході зустрічі Віталій Лазарєв.
Посадовець також наголосив, що підписання Меморандуму є черговим кроком у налагодженні якісно нових стосунків між податковою службою Хмельниччини та Асоціацією платників податків, яка завжди була надійним партнером податкової служби у розвитку економіки та реалізації податкової політики.
Відповідно до Меморандуму сторони спільно працюватимуть над удосконаленням податкового законодавства. Крім того, податкова та АППУ організовуватимуть консультації з громадськістю та платниками податків щодо таких нормативних документів для розуміння пропозицій бізнесу тощо.
За словами Світлани Барладини, підписаний Меморандум посилить та зміцнить співробітництво між членами Асоціації і податківцями та стане новим етапом у спільній роботі: До речі, цього року АППУ відзначатиме 22- ліття з дня створення. Новий імпульс цій важливій діяльності надає її нинішнє керівництво, яке керується європейськими стандартами співпраці і цивілізованого партнерства.
Член ради Асоціації платників податків України, сенаторка Європейського Економічного Союзу Аліна Скоморохова, яка також брала участь у робочій зустрічі, запропонувала у найближчій перспективі провести спільні онлайн заходи з роз‘яснення податкових новацій та обговорення пропозицій з удосконалення законодавства з підтримки та розвитку бізнесу. Зокрема, щодо модернізації функціоналу Електронного кабінету, доопрацювання програмних РРО, актуалізації інших пріоритетних напрямків.