Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадська рада при ДПС Хмельниччини сприятиме практичному застосуванню податкових новацій

опубліковано 02 липня 2020 о 13:00

Начальник Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області Віталій Лазарєв провів робочу зустріч із головою громадської ради при ГУ ДПС Мар‘яном Маєвським, у ході якої обговорив практичну реалізацію законодавчих новацій у податковій сфері.
Акцент зроблено на імплементації законодавчих норм, зокрема, передбачених Законом України від 16 січня 2020 року №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».
«Останні законодавчі зміни дуже важливі для платників, оскільки осучаснюють процес адміністрування та сплати податків. Сьогодні вкрай необхідно проводити за даним напрямком активну й цілеспрямовану роз’яснювальну роботу, щоб адаптація до нових правил відбулась успішно як для бізнесу, так і податківців. Безумовно, що у даному процесі важко перебільшити роль такого консультиавно-дорадчого органу, як громадська рада, актив якої знаходиться на вістрі питання, знає його суть і вміє працювати на результат», – зауважив Віталій Лазарєв.
За словами Мар‘яна Маєвського, членами громадської ради при Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області напрацьовані ініціативи щодо удосконалення адміністрування податків. Зокрема, досить помітними є практичні рекомендації стосовно застосування програмних РРО, які отримали належну експерту оцінку і апробацію на регіональному рівні. Домовлено, що у найближчій перспективі напрацювання та пропозиції стосовно удосконалення податкового поля будуть розглянуті та обговорені за участю громадського активу та фахівців ГУ ДПС в області.
Принагідно голова громадської ради Мар‘ян Маєвський привітав керівника ДПС Хмельниччини та очолюваний ним колектив з професійним святом – Днем податківця України, побажавши гарного настрою, наснаги та успіхів у реалізації завдань з наповнення бюджетів усіх рівнів.