Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розгляд письмових звернень громадян протягом січня-вересня 2019 року

опубліковано 10 жовтня 2019 о 15:21

Протягом січня-вересня 2019 року до органів ДПС у Хмельницькій області (до 28 серпня ДФС у Хмельницькій області) надійшло 296 письмових звернень  від 366 громадян. Серед усіх заяв також є 11 колективних та 5 анонімних. Усі заяви адресовані Головному управлінню податкової служби в області (раніше – ГУ ДФС в області).

За тематикою найбільше звернень стосувалися ухилення сплати податків – 122 заяви. 46 осіб консультувались щодо правильності сплати ПДФО, 30 – про своє рішення відмовитися від отримання реєстраційних номерів облікових карток платників податків.

Відповіді на звернення наданні в терміни встановлені законодавством та в межах компетенції.

Під час розгляду звернень громадян вживаються заходи щодо забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань, задоволення законних вимог заявників, реального поновлення порушених конституційних прав та запобігання у подальшому допущення порушень.

Особисті прийоми громадян в органах ДПС  Хмельницької області проводяться відповідно до затверджених графіків особистих прийомів громадян.

Графіки особистих прийомів громадян затверджені на 2019 рік відповідними наказами та оприлюднені. Графіки особистих прийомів розміщені в Центрах обслуговування платників на інформаційних стендах, в засобах масової інформації. Зокрема графік особистого прийому громадян ГУ ДПС в області розміщений на субсайті ГУ ДПС в області.

З початку року здійснено 40  прийомів за зверненнями громадян.

На особистих прийомах громадян основні питання які порушувались,  це питання розблокування податкових накладних, контрольно-перевірочна робота, сплата податку на доходи фізичних осіб.

Всім громадянам роз’яснено норми чинного законодавства щодо сплати податків. Громадянам надані роз’яснення під час проведення особистих прийомів.

За результатами особистих прийомів повторних та неодноразових звернень від громадян не проводилось.

 

Управління обслуговування

платників ГУ ДПС у Хмельницькій області