Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація: провідні фахівці податкової служби Хмельниччини роз’яснили підприємцям правила застосування РРО/ПРРО

опубліковано 18 серпня 2023 о 16:17

У рамках інформаційної кампанії з імплементації норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема застосування реєстраторів розрахункових операцій керівники управлінь податкового аудиту Наталія Михайлюк та організації роботи Віктор Чиж Головного управління ДПС у Хмельницькій області провели робочу зустріч з підприємцями обласного центру, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Окрім малого бізнесу до актуального діалогу долучилися очільники Громадської організації «Асоціація хмельницьких ринків» Анатолій Гуменюк та Олександр Сніховський, регіональної ради підприємців Наталія Бєлякова, Наталія Потапова, Лариса Конончук, співзасновниця ГО «Мікробізнес Хмельниччини» Тетяна Слащук.

У ході обговорення акцентовано увагу на особливостях застосування РРО/ПРРО, алгоритму підключення програмного забезпечення ДПС до електронних гаджетів при проведенні готівкових розрахунків, можливостях використання оновленої версії програмного забезпечення безоплатного ППРО від ДПС, яка значно спрощує ведення бізнесу. Також наголошено на тому, що на платників першої групи єдиного податку не поширюється обов’язок застосування РРО/ПРРО.

Загалом спілкування податківців, представників бізнесу та громадських формувань засвідчило прагнення усіх сторін до прозорого та комфортного ведення бізнесу, дотримання цивілізованих європейських стандартів у сплаті податків. 

Діалог став позитивним ще й у тому аспекті, що жодне із запитань не залишилося без відповіді.