Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація: резерви наповнення бюджетів громад і пілотний проект з підвищення рівня податкової культури

опубліковано 11 травня 2023 о 10:48

На базі комунікаційного майданчика, організованого податківцями Хмельниччини в рамках проведення виїзних робочих зустрічей з бізнесом, активом територіальних громад та представниками Громадськлї ради, у Летичеві формат відкритого діалогу стосувався пошуку та реалізації резервів наповнення бюджету, впровадження ідей та проектів, які підсилюватимуть цей процес. 

Протягом двох годин спілкування розглянуто важливі питання оподаткування та ведення бізнесу, а також надано практичні рекомендації щодо застосування законодавчих норм. 

«Паралельно із функціонуванням у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області мережі «гарячих» телефонних ліній, податкової комунікаційної платформи та інших інтернет застосунків, ми продовжуємо живе спілкування з бізнесом, завдяки якому розширюється податкове середовище, отримуємо пропозиції щодо удосконалення співпраці і звісно вживу відповідаємо на запитання підприємницької спільноти. Така комунікація дозволяє оперативно реагувати на проблеми й ефективно вживати заходів для їх вирішення в межах компетенції. Разом тримаємо економічний фронт, наближаємо Перемогу, забезпечуючи її фінансову складову та добробут громади і країни», - наголосила керівник податкової служби Хмельниччини Ірина Зленко.

У ході зустічі з активом Летичівщини розглянуто низку актуальних питань щодо зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків корегування в Єдиному  реєстрі податкових накладних, подання таблиць платника ПДВ, реалізації резервів до місцевого бюджету за рахунок надходження майнових податків, погашення податкового боргу, застосування програмних РРО, протидії тіньовому сегменту та використанню незадекларованої найманої праці.

Що стосується легалізації трудової зайнятості та прав громадян на пенсійне забезпечення і соціальні гарантії, то цього разу підсилили розгляд даної тематики коментарі фахівці Головного управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області та Хмельницького обласного центру зайнятості. Учасникам зустрічі спікери навели конкретні приклади і цифри, спонукаючи до досягнення позитивного результату із залученням відповідних регіональних структур, у тому числі – робочих груп при ОТГ з питань легалізації трудової зайнятості та виплати заробітної плати.

Насамкінець варто наголосити на впровадженні у школах територіальної громади відкритих спільних податкових уроків, які прищеплюватимуть підростаючому поколінню такий необхідний суспільний елемент, як податкова культура. Автор даної пропозиції податківець зі стажем, а сьогодні – керівник відділу освіти, молоді та спорту Летичівської селищної ради Раїса Кабанова бачить дану проблему з позицій власного досвіду і прагне спільно досягати її вирішення, оскільки, за її словами «сплата податків – це ознака не рабства, а волі».