Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Онлайн_контакти: про податкову амністію під час ZOOM_конференції з представниками бізнесу та громадськості

опубліковано 15 листопада 2021 о 11:37

Темі популяризації одноразового (спеціального) добровільного декларування була присвячена онлайн зустріч представників Головного управління ДПС у Хмельницькій області завідувача сектору інформаційної взаємодії Віктора Чижа та начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Світлани Фітькал з членами Громадської ради при ГУ ДПС в області.

Розмова стосувалася практичного застосування положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (№ 1539-IX від 15.07.2021).

Йшлося про те, що нормами даного закону передбачена можливість цивілізованої легалізації активів, що з яких не були сплачені податки. І зробити це можна шляхом подання спеціальної декларації через Електронний кабінет до Державної податкової служби України та сплати одноразового збору, що забезпечує декларантам позитивну податкову історію в майбутньому.

Спілкуючись з активом Громадської ради податківці відмітили, що податкова амністія є унікальною можливістю для платників почати підприємницьку діяльність з чистого аркушу, стати повноправними платниками податків, прозоро працювати і сплачувати податки.

Наразі кожен громадянин може звернутися до податкової служби регіону за консультативною допомогою. Окрім того, на субсайті km.tax.gov.ua створено спеціальний банер «Одноразове добровільне декларування», де зібрані відповідні нормативно-правові акти, роз’яснювальні матеріали, зразки заповнення декларації та багато іншої корисної інформації, - наголосили податківці.