Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Головна_тема: за темою популяризації одноразового декларування податківцями проведено 400 робочих зустрічей в ОТГ Хмельниччини

опубліковано 05 листопада 2021 о 11:08

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування представниками податкової служби Хмельниччини реалізовується комплекс активних комунікаційних заходів, до яких залучено територіальні громади. Зокрема, в ОТГ краю за участі податківців проведено 400 робочих зустрічей за темою податкової амністії.

Найбільше громадяни цікавляться ставками та переліком активів для одноразового добровільного декларування, особливостями подання одноразової добровільної декларації через Електронний кабінет платника.

Загалом відвідувачам Центрів обслуговування платників ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області щодня надаються консультаційні послуги з питань одноразового добровільного декларування як в онлайн форматі, так і під час прямого спілкування. Серед найчастіше запитуваної інформації – внесення даних до одноразової добровільної декларації за посередництвом Електронного кабінету.

«Після знайомства із законодавчими вимогами та аспектами участі в одноразововому добровільному декларування, як правило, громадянам надаються роз’яснення про алгоритм реєстрації та роботи в Електронному кабінеті. До послуг потенційних декларантів - тематична друкована продукцію, що розмішена у доступному місці. Загалом інформація роз’яснювального характеру, зокрема,з питань одноразового добровільного декларування, як і загалом внутрішнє та зовнішнє оформлення ЦОП відповідають вимогам нового візуального стилю Державної податкової служби», - розповів заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.

Нагадаємо, що потенційні декларанти також можуть ознайомитися з положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Хмельницькій області області та на інформаційних порталах територіальних громад краю.

Відповідно до вимог Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.