Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції інформує

опубліковано 28 червня 2024 о 09:05

Упродовж І півріччя 2024 року працівниками відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Хмельницькій області організовано та проведено 138 організаційно – роз’яснювальних заходів (розміщення публікацій у мережі Інтернет, вебпорталі та субсайтах ДПС, організовано лекційні заняття, інші заходи). Проведено 188 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги окремим посадовим та службовим особам ГУ ДПС у Хмельницькій області, у тому числі в заповненні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Від працівників ГУ ДПС у Хмельницькій області отримано та розглянуто 14 повідомлень про можливу наявність в їх службовій діяльності конфлікту інтересів, за результатами яких вжито відповідних заходів врегулювання.

Уповноваженим підрозділом забезпечено розгляд 14 звернень, повідомлень і скарг громадян, юридичних і фізичних осіб платників податків щодо можливих порушень працівниками органів ГУ ДПС у Хмельницькій області вимог чинного законодавства, у тому числі антикорупційного. Проведено (взято участь у проведенні) 30 перевірочних заходів (перевірки, дисциплінарні провадження, службові розслідування). За результатами заходів притягнуто до відповідальності 10 працівників, а також 10 матеріалів направлено до відповідних правоохоронних органів.

Виявлено 84 факти недодержання або порушення вимог встановлених Законом України «Про запобігання корупції», правил етичної поведінки посадовими та службовими особами ГУ ДПС у Хмельницькій області, неподання або несвоєчасного подання електронних декларацій чи повідомлень про суттєві зміни у майновому стані (з врахуванням осіб, які припинили діяльність), інших вимог законодавства.

До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 66 інформувань за встановленими фактами неподання або несвоєчасного подання електронних декларацій (з врахуванням осіб, які припинили діяльність).

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та правоохоронними органами за матеріалами, зібраними уповноваженим підрозділом складено 5 протоколів про вчинення адміністративних порушень в частині порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст.. 172-7 КУпАП). Також, за відомостями відділу з питань запобігання та виявлення корупції внесено відомості стосовно однієї посадової особи до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.