Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн воркшоп щодо правил етичної поведінки провели в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області

опубліковано 21 травня 2024 о 14:06

Працівниками відділу з питань запобігання та виявлення корупції у форматі ZOOM – конференції ознайомлено працівників Головного управління ДПС у Хмельницькій області із правилами етичної поведінки в органах ДПС.

Доведено до відома вимоги Розділу VI «Правила етичної поведінки» Закону України «Про запобігання корупції», Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затверджених наказом Національного агентства України з питань державної служби від 05.08.2016 №158 та Правил етичної поведінки в органах Державної податкової служби, затверджених наказом ДПС від 02.09.2019 №52 (зі змінами).

Роз’яснено, що Правила етичної поведінки в органах Державної податкової служби, затверджених наказом ДПС від 02.09.2019 №52 (зі змінами) встановлюють загальні вимоги до етичної поведінки працівників Державної податкової служби, діяльність яких спрямована на служіння народу України шляхом забезпечення охорони та сприяння реалізації прав, свобод і законних інтересів людини і громадянина. 

Працівникам наголошено про обов’язок врахування законів України, нормативно-правових актів та розпорядчих документів при виконанні службових обов’язків, а також вжиття заходів для припинення правопорушень та підвищення ефективності запобігання і протидії корупції.

Акцентовано увагу на тому, що працівники, незважаючи на приватні інтереси, зобов’язані утримуватись від виконання рішень чи доручень керівництва, якщо вони суперечать закону, а також під час прийняття рішень, покладатися виключно на офіційні роз’яснення з питань застосування положень відповідних нормативно-правових актів. 

Працівників попереджено про кримінальну, адміністративну, цивільно-правову та дисциплінарну відповідальність за скоєння корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у встановленому законом порядку.