Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн воркшоп з питань запобігання виникненню у держслужбовців конфлікту інтересів провели в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області

опубліковано 26 вересня 2023 о 16:31

За яких обставин у держслужбовця може виникнути конфлікт інтересів та як його врегулювати? Про це під час чергового навчання дізналися працівники Головного управління ДПС у Хмельницькій області. 

Проведення тренінгів на предмет знання антикорупційного законодавства в обласній податковій службі відбувається на постійній основі, адже, як стверджують працівники відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Хмельницькій області, порушенню краще запобігти, аніж боротися з його наслідками. Слід пам’ятати, що на державних службовців, в тому числі на працівників податкової служби, покладено надзвичайно важливі функції щодо виконання завдань державної політики. Саме тому надважливо, особливо сьогодні, в умовах військового стану, не допустити чиновниками зловживання повноважень для вирішення особистих інтересів чи інтересів третіх осіб.

Відтак, тема тренінгу “Конфлікт інтересів та механізм його врегулювання” була доволі актуальною. Спікер детально зупинилася на видах конфлікту, його складових та умовах виникнення, а також шляхах його врегулювання. Закцентувала увагу присутніх і на відповідальності, яка чекає на держслужбовців за приховування інформації про можливі конфлікти інтересів або ж за ігнорування шляхів його врегулювання.

Корисним для учасників навчання стали розгляд та обговорення змодельованих прикладів виникнення конфлікту інтересів у держслужбовця та подальший механізм його дій у такій ситуації. 

Загалом навчання відбулося у форматі конструктивного діалогу, під час якого працівники ДПС в області мали змогу отримати вичерпні відповіді на свої запитання.