Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Навчальні практикуми для платників податків проводять в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області

опубліковано 19 червня 2024 о 11:38

За зверненням платника на Комунікаційну податкову платформу, проведено робочу зустріч із надання практичної допомоги при поданні податкової декларації про майновий стан і доходи в частині отримання податкової знижки на страхування життя. 

Фахівцями управління оподаткування фізичних осіб на постійній основі надаються роз’яснення платникам податків та вимоги чинного законодавства, в разі необхідності надають практичну допомогу. 

Головний державний інспектор Хмельницького відділу податків і зборів з фізичних та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Хмельницькій області Ганна Сторожук, насамперед роз’яснила механізм подання декларації за допомогою Електронного кабінету та зазначила, що використання права на нарахування податкової знижки можливе лише за наслідками звітного податкового року. Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься (166.4.3 п.166.4 ст.166 ПКУ). Декларація за звітний 2023 рік подається по 31 грудня 2024 року включно. 

Податкова служба Хмельниччини нагадує, що основними перевагами використання електронних сервісів ДПС України є економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності купувати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.   

Спілкуйтеся з податковою за допомогою Комунікаційної податкової платформи, надсилайте звернення за адресою km.ikc@tax.gov.ua