Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оперативна комунікація з територіальними громадами – важливий вектор роботи Славутської ДПІ

опубліковано 14 червня 2024 о 12:15

Сьогодні відбувся черговий воркшоп начальника Славутської ДПІ Володимира Яремчука  із директором Хмельницького обласного центру зайнятості Віталієм Бандирським, начальником Славутського управління Шепетівської філії Хмельницького обласного центру зайнятості Сергієм Пономарьовим та представниками Берездівської, Ганнопільської, Крупецької та Улашанівської ТГ. Такі зустрічі вже стали гарною традицією, адже оперативні відповіді на актуальні питання громади та платників податків – це впевнений шлях до забезпечення стабільного та рівномірного наповнення місцевих бюджетів. 

Під час заходу Володимир Яремчук проінформував присутніх про оподаткування грантів, що таке грант для розвитку бізнесу і як бізнесу отримати грант. Грант – це фінансова допомога, яка надається на визначені цілі та яку не потрібно повертати. Звичайно, якщо кошти використано за призначенням. Наголосив про оподаткування грантів: якщо грант не з державного/місцевого бюджету, то він оподатковується як звичайна безповоротна фінансова допомога. Якщо ж грант потрапляє під визначення бюджетного гранту, то тоді він має свої правила оподаткування. 

Представник центру зайнятості повідомив, що Урядовий проект «є Робота» передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Він спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць. Проект включає 6 грантових програм. 

Отримати гранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі. Подача заявки на грант здійснюється через Портал Дія. 

На зустрічі обговорювались питання щодо наповнення бюджету, легалізації трудових відносин, права громадян на податкову знижку, застосування РРО/ПРРО, сплати мінімального податкового зобов’язання та переваг використання електронних сервісів ДПС України. 

Керівник ДПІ нагадав про можливість громадян до 31 грудня 2024 року скористатися правом на податкову знижку за результатами 2023 року, розповів про мобільний застосунок «Моя податкова» та повідомив про можливість звернутись на комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua.  

«Вчасне надання відповідей на актуальні питання податкового законодавства – важлива частина роботи податківців.  Попри усі виклики сьогодення ми продовжуємо нашу спільну роботу, працюємо на загальну мету – наповнення бюджету», - акцентував  Володимир Яремчук.

На завершення заходу сторони підкреслили важливість проведеного заходу та домовились про розширення подальшої співпраці.