Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація: на Хмельниччині підвищиться ефективність співпраці контролюючих органів у протидії тіньовій зайнятості населення

опубліковано 23 лютого 2023 о 14:25

Керівник Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірина Зленко та начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віталій Подорожній підписали Меморандум про співпрацю та взаємодію, який передбачає консолідацію зусиль щодо формування сприятливого середовища на ринку праці шляхом додержання законодавства про працю та охорону праці роботодавцями, які використовують найману працю, а також реалізацію державної податкової політики та запобігання правопорушенням у сфері податкових і трудових відносин.

У ході робочої зустрічі посадовці намітили шляхи та методи проведення спільних заходів, зокрема посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи та контрольних заходів. Саме комплексний підхід, спрямований на детінізацію ринку праці та унеможливлення виплати доходів без сплати належних податків та зборів бюджету, дозволить ефективно протидіяти тіньовій зайнятості громадян та декларуванню найманої праці, що особливо важливо у період військового стану, адже бюджетні надходження у першу чергу спрямовуються на оборону країни та соціальні виплати.

«Маємо проводити велику просвітницьку діяльність, аби наймані працівники чітко знали свої права і обов’язки, а роботодавці чітко дотримувались вимог закону. Відновлення справедливості у цій сфері базується на чітких моральних принципах і законодавчих нормах. Тому спільно маємо дбати про функціонування легального ринку праці, а водночас і повноту і прозорість сплати податків. Разом переможемо! Все буде Україна!», - наголосила Ірина Зленко.