Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня 2023 року подоляни сплатили майже 1 мільярд гривень єдиного внеску

опубліковано 16 лютого 2023 о 10:35

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що у січні 2023 року платники краю сплатили 960 мільйонів гривень єдиного соціального внеску, що на 375,4 млн. грн. більше, або на 64,3 відсотка ніж за аналогічний період 2022 року.

Нагадуємо, що законом України від 15 березня 2022 №2120-ІХ внесені зміни до Закону України 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якими передбачено, що під час воєнного стану фізичні особи - підприємці мають право не сплачувати єдиний внесок за себе, штрафні санкції та пеня за несвоєчасну сплату податків і зборів не застосовуються. Податківці наголошують, що у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде. В зв’язку з чим, платникам краще сплачувати єдиний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та забезпечення соціальних гарантій, зокрема виплати пенсій під час воєнного стану. 

Податківці висловлюють вдячність тим суб’єктам господарювання, які докладають максимум зусиль для наповнення державної та місцевих скарбниць.