Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області податківці обговорили новації у податковому законодавстві з представниками Щиборівської територіальної громади

опубліковано 17 січня 2023 о 09:47

Нещодавно відбулась робоча зустріч начальника управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва, начальника відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб та розгляду звернень управління оподаткування юридичних осіб Оксани Охотнік з представниками Щиборівської територіальної громади.

Податківці, насамперед, розповіли платникам про новації податкового законодавства, які набрали чинності з 1 січня 2023 року.

Зокрема, Оксана Дмитрієва нагадала про нові обсяги річного доходу, які дають можливість суб’єктам господарювання перебувати на спрощеній системі оподаткування у 2023 році та розмір ставок єдиного податку для спрощенців 1 та 2 групи. Також поінформувала про новий розмір єдиного внеску, який необхідно сплачувати підприємцям у 2023 році. Розповіла про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки та назвала підстави для подання декларації про майновий стан і доходи. Наголосила, що податкова декларація про майновий стан і доходи отримала нові додатки згідно Наказу Міністерства фінансів України від 17.05.2022р. №143 (набрав чинності з 01.01.2023р). Нагадала також, що до 01 березня 2023 року триває кампанія одноразового добровільного (спеціального) декларування.

Оксана Охотнік, у ході діалогу, повідомила присутніх, що відповідними наказами Міністерства фінансів України внесено зміни до форми Податкової декларації з плати за землю та затверджено нову редакцію податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Нові форми Податкових декларацій вступили в дію з 01 січня 2023 року.

Наприкінці зустрічі, податківці подякували представникам Щиборівської ТГ за співпрацю та поінформували, що у разі виникнення у бізнесу або громадськості питань стосовно застосовування податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, у них є можливість звернутись на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua. Ця платформа створена задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку.