Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: у прямому телеефірі податківці розповіли що потрібно знати про добровільне декларування

опубліковано 21 червня 2022 о 11:30

З першого вересня 2021 року в Україні розпочалась кампанія з одноразового добровільного декларування. Триватиме «податкова амністія» протягом одного року, тобто до першого вересня 2022 року. Таким чином упродовж цього часу українці можуть задекларувати свої активи та сплатити з них збір до бюджету.

Держава в рамках «податкової амністії» не застосовуватиме до заходи впливу за несплату податків за законом. Важливо знати, які активи потрібно декларувати та як подати таку декларацію, за якими ставками оподатковуються доходи, як оподатковуватимуться активи після першого вересня 2022 року.

Про це у прямому ефірі провідного регіонального каналу розповіли платникам спікери актуального теми від Головного управління ДПС у Хмельницькій області – начальники управління оподаткування фізичних осіб Оксана Дмитрієва та управління організації роботи Віктор Чиж.

Основний меседж телеспілкування грунтуєвався на тому, що одноразове добровільне декларування доходів або так звана «податкова амністія» – це унікальна можливість на компромісних умовах легалізувати статки, з яких не сплачено податків.

«За участь в декларуванні громадянин отримує ряд державних гарантій, зокрема в частині звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, і, головне – можливість без застереження використовувати задекларовані активи у майбутньому», – наголосили податківці.

Протягом телепередачі її учасники обговорили практичні аспекти, зокрема ставки одноразового збору і строків його сплати, порядок подання декларації. Також детально зупинилась на переліку осіб,  які мають право подати одноразову декларацію, та тих, які декларантами не можуть бути, на активах, які підлягають декларуванню, та, які вважаються такими, з яких повністю сплачено податки та збори.

Подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію можна за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/login.