Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#У_тредні: на Хмельниччині уже 50 суб’єктів господарювання використовують єдиний рахунок для сплати податків – це просто і зручно

опубліковано 15 вересня 2021 о 09:14

За інформацією управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Хмельницькій області повідомлення про використання єдиного рахунку для сплати платників податків подали понад 50 суб’єктів господарської діяльності, які включені до відповідного реєстру.

Для зручності у користуванні податківцями проводиться автодозвон платникам, які використовують єдиний рахунок, відповідно на їх електронну адресу відправляються повідомлення щодо правильного використанні зазначеної податкової новації.

У податковій службі зазначають, що платник за бажанням може використовувати такий рахунок для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів. Для цього необхідно подати повідомлення про використання єдиного рахунку в електронній формі через Електронний кабінет.

При цьому, платник один раз протягом календарного року має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку.

Відповідно до Порядку єдиний рахунок відкривається на ім’я Державної податкової служби України у Державній казначейській службі України (Казначействі). Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску відкривається, як небюджетний та віднесений до рахунків зі спеціальним режимом використання.

«Сплатити через єдиний рахунок платник має можливість всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень» - зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук під час зустрічей з бізнес-спільнотою та представниками органів влади.