Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання електронних сервісів ДПС інформують в Дунаєвецькій ДПІ

опубліковано 20 червня 2024 о 13:48

Фахівці Дунаєвецької ДПІ провели черговий тренінг для платників податків з питань щодо використання електронних сервісів ДПС. 

У ході навчання посадовці розповідали, які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. При цьому звернули увагу, що завдяки електронним сервісам ДПС можна не лише подати податкові декларації (розрахунки), але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією щодо податкової служби тощо. 

Електронний кабінет працює цілодобово в реальному часі та не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. Електронний кабінет є найбільш популярним сервісом ДПС, адже скорочує час платників податків на оформлення та подання податкової звітності. 

Учасникам заходу крім цього розповіли про функціонал мобільного застосунку «Моя податкова», який можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і IOS. Податківці поінформували, що такий застосунок надає багато можливостей, наприклад: отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР; направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та отримання відомостей про суми виплачених доходів; подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка); перегляд інформації про стан розрахунків із бюджетом, подання Заяви до Реєстру волонтерів; отримання повідомлень від контролюючого органу. 

Наприкінці заходу податківці рекомендували платникам податків користуватись електронними сервісами ДПС та впевнитись у перевагах дистанційного формату спілкування з податковою службою.