Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення місцевих скарбниць – під час зустрічі у Деражнянській ОТГ

опубліковано 19 червня 2024 о 11:47

Нещодавно начальник Деражнянської ДПІ Олександр Ломай провів робочу зустріч з представниками Деражнянської ОТГ.

З поміж питань, які були розглянуті в ході зустрічі, Олександр Ломай звернув увагу присутніх на ефективність координації роботи в напрямку наповнення місцевих бюджетів громади щодо своєчасної сплати суб’єктами господарювання земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та ряду інших платежів.

Очільник ДПІ відмітив шляхи погашення податкового боргу, легалізації зайнятості населення та проінформував про порядок офіційного оформлення найманих працівників. Звернув увагу на налагодження співпраці зі  старостами громади щодо виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету та погашенню податкового боргу. Акцентував увагу на необхідності дотримання норм трудового законодавства роботодавцями громад.

Разом з тим посадовець поінформував про зміни та новації в податковому законодавстві. При цьому звернув особливу увагу на дотримання платниками податків норм податкового законодавства щодо застосування РРО/ПРРО, а також на переваги використання електронних сервісів ДПС та безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова».