Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» - доступний спосіб отримати кваліфіковані відповіді на актуальні питання оподаткування

опубліковано 29 лютого 2024 о 12:29

Начальниками державних податкових інспекцій Головного управління ДПС у Хмельницькій області проведено ряд сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія».

В основному питання платників стосувалися декларування доходів громадян за 2023 рік, порядку отримання податкової знижки.

Отож, додзвонювачі дізналися про випадки, коли громадяни зобов’язані задекларувати отримані протягом минулого року доходи, що не оподатковувалися при виплаті. 

Декларантам, що прагнуть отримати податкову знижку, роз’яснено механізм розрахунку та зазначено, що практичну допомогу шодо формування пакету документів та заповнення відповідного додатку можна отримати в ЦОПі. 

Платникам нагадали про переваги процедури подання декларації в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС та через мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. 

Платникам рекомендовано використовувати застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. 

Крім того, податківці надали відповіді на питання щодо застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу, зокрема в розмірі до 3060 гривень, звірки по платежах до бюджету та ін.

Керівники податкових інспекцій вкотре нагадали платникам, що задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.