Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації та застосування РРО/ПРРО дізналися Ярмолинецькі платники 

опубліковано 29 серпня 2023 о 15:51

Начальником Ярмолинецької державної податкової інспекції Світланою Павлюковською та працівниками ДПІ систематично проводиться роз’яснення вимог чинного податкового законодавства платникам, які відвідують інспекцію.

Платники податків отримують кваліфіковані роз’яснення законодавчих змін відповідно до Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема щодо відновлення відповідальності щодо незастосування РРО/ПРРО. 

Податківці акцентували увагу на вимогах законодавства щодо застосування касової техніки при проведенні розрахункових операцій та ведення обліку товарних запасів фізичними особами-підприємцями, ознайомили з перевагами новітніх програмних РРО. 

Підприємців поінформували, що з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону №3219.  При цьому зауважили, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. 

Крім того, Світлана Павлюковська зазначила щодо особливостей застосування спрощеної системи оподаткування з 01 серпня 2023 року, про обов’язок погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання сервісу «Електронний кабінет», про обов’язок використання легальної найманої праці, про терміни сплати бюджетних платежів, про можливість отримання податкової знижки, про порядок нарахування МПЗ.