Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч щодо застосування РРО/ПРРО в Городку

опубліковано 29 серпня 2023 о 15:46

В Городоцькій державній податковой інспекції з платниками проведено роз’яснювальну роботу щодо порядку реєстрації та застосування РРО/ПРРО, надано роз’яснення щодо можливості використання безкоштовного праграмного забезпечення від ДПС ПРРО Каса, порядку його встановлення та використання у здійсненні діяльності.

Також фахівці інспекції проінформували, що з  1 серпня 2023 року набрав чинності закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року №3219-IX, який вносить зміни в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО. 

Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. 

Крім того, податківці зазначили щодо особливостей застосування спрощеної системи оподаткування з 01 серпня 2023 року, про обов’язок погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання сервісу «Електронний кабінет», про обов’язок використання легальної найманої праці, про терміни сплати бюджетних платежів, про можливість отримання податкової знижки, про порядок нарахування МПЗ.