Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально: фахівці Ізяславської ДПІ вкотре нагадали платникам про обов’язковість дотримання податкового законодавства

опубліковано 16 березня 2023 о 11:54

Працівники Ізяславської ДПІ під час зустрічі з платниками надають роз’яснення актуальних питань оподаткування, надають кваліфіковані відповіді на запитання.

Зокрема, в рамках кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року, що розпочалася 01.01.2023 року, податківці проінформували які громадяни зобов’язані або мають право подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, зазначили, які категорії платників звільняються від обов’язку подання такої декларації.

Податківці акцентують увагу, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається в такі граничні строки: 

- до 01 травня року, що настає за звітним, - громадянами, які зобов’язані подати податкову декларацію, і особами, які проводять незалежну професійну діяльність; 

- до 31.12.2023 – громадянами, які мають право на податкову знижку. 

Крім того, під час зустрічі обговорили обов’язковість легалізації найманої праці, порядок застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, ліцензування господарської діяльності, необхідність погашення податкового боргу, переваги використання електронних сервісів ДПС України та ін.