Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тема­ дня: на робочій зустрічі у Білогір’ї говорили про наповнення місцевих бюджетів та легалізацію трудових відносин

опубліковано 16 березня 2023 о 11:51

Днями фахівець Білогірської ДПІ  Головного управлінні ДПС у Хмельницькій області Наталія Пахальчук взяла участь у засіданні Білогірської ОТГ, щодо легалізації трудових відносин.

У ході зустрічі Наталія Пахальчук зазначила, що одним із напрямків діяльності податкової служби є здійснення контролю за дотриманням роботодавцями трудового законодавства, за легальним використанням праці найманих працівників та належного оформлення трудових відносин. 

Присутніх було проінформовано щодо розміру мінімальної заробітної плати на теперішній час, переваг легального працевлаштування, сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Акцентовано увагу на недопущенні працівників до роботи без  повідомлення про прийняття працівника на роботу та без укладання трудового договору. 

Крім того фахівець ДПІ звернула увагу на проблемні питання щодо погашення податкового боргу приватними підприємцями. Зауважила, що кошти, отримані в результаті сплати заборгованості, можуть бути додатковим джерелом доходів місцевої казни.  

Також обговорили питання своєчасного надходження до бюджету майнових податків та акцизного податку від суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність з реалізації алкогольних та тютюнових виробів. 

Крім того, учасники зустрічі активно обговорили податкові новації, питання декларування громадянами доходів, отриманих  у 2022 році та дотримання податкового законодавства в умовах воєнного стану. 

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua