Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: податківці поспілкувалися з представниками Теофіпольської селищної ради

опубліковано 15 березня 2023 о 08:46

Начальник Теофіпольська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина грицаюк провела робочу зустрічі з із спеціалістом відділу земельних відносин та екологічних питань Теофіпольської селищної ради Михайлом Бегешем та керівниками фермерських господарств по питанню збільшення надходжень місцевого бюджету, зокрема по земельному податку та орендній платі за землю за рахунок своєчасного проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, погашення податкового боргу по майнових податках, дотримання норм законодавства про працю, використання електронних сервісів.

Під час заходу присутні обговорили питання стану фактичних надходжень до місцевого бюджету, зокрема від сплати земельного податку та податку на нерухомість. Посадовець пояснила, що звірку щодо об’єктів оподаткування громадяни можуть провести безпосередньо в податковій інспекції, а також з використанням Електронного кабінету платника на офіційному сайті ДПС України. 

Під час спілкування посадовець нагадала про особливості декларування доходів громадян за 2022 рік, питання сплати податків підприємцями та пайовиками. Не оминула увагою такі питання, як застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу, легалізацію трудових відносин, заробітної плати та новацій податкового законодавства в умовах війни. 

Під час зустрічі прийняли рішення активізувати інформування громадян про сплату податків використовуючи, різні комунікаційні площадки. 

Також податківець поінформувала учасників зустрічі про те що працівники Теофіпольської ДПІ можуть надати компетентну відповідь з будь яких питань застосування податкового законодавства та практичну допомогу платникам податків у поданні звітності в електронному вигляді.