Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На часі: проведено чергову робочу зустріч податківців з представником бізнесу в Дунаєвецькій ДПІ

опубліковано 17 січня 2023 о 13:27

Начальник Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталія Баранюк провела робочу зустріч із головним бухгалтером ПП «Фірма Нафтоінвест» Степаном Бойчуком щодо питання збільшення виплати заробітної плати працівникам та дотримання вимог трудового законодавства. Зупинилась також на новаціях податкового законодавства.

Зокрема, Наталія Баранюк поінформувала про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діятимуть у 2023 році. Також ознайомила присутніх із зміною з нового року суми єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи, та збільшення допустимого річного доходу для «єдинників» на 2023 рік.

Податківець нагадала про застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп.

Крім того, розповіла про зміни у формах  звітності, зокрема, декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну України від 17.05.2022 року №143. Звернула увагу на подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за новою формою.

Також нагадала про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року, кампанію добровільного декларування громадянами активів, яка триватиме до 1 березня 2023 року, та розказала про переваги подання річної звітності в електронній формі.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua