Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: актуальні питання податкового законодавства обговорили у Старокостянтинівській ДПІ

опубліковано 06 січня 2023 о 11:07

Працівники Старостянтинівської ДПІ проводять роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо новацій податкового законодавства.

Зокрема, йшлося про переваги використання електронних сервісів при поданні електронної звітності, правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів для сплати податків, застосування платіжних засобів.

Податківці нагадують, що кампанія декларування активів триватиме до 1 березня 2023 року та звернули увагу на об’єкти, які підлягають декларуванню, хто може бути декларантом, як розрахувати базу для нарахування збору, за якими ставками. Для реалізації права на спеціальне добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби через Електронний кабінет та сплатити одноразовий збір.

Йшлося і про застосування РРО та програмних РРО суб’єктами господарювання, декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.

Звернули увагу також на своєчасну сплату податків і зборів до бюджету, на порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками та наголосили, що для оперативної комунікації податкової служби з бізнесом і громадськістю функціонує електронна скринька Комунікаційної податкової платформи ГУ ДПС у Хмельницькій області.