Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації йшлося на робочій зустрічі із директором Хмельницького речового ринку

опубліковано 05 січня 2023 о 10:52

В.о начальника Хмельницької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Віктор Пястук на черговій зустрічі із директором Хмельницького речового ринку ТОВ ТСЦ «Кооператор» Станіславом Мельником розповів про новації податкового законодавства, які набрали чинності з 1 січня 2023 року. Зокрема посадовець звернув увагу на розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 року, розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб і назвав максимально допустимі суми єдиного податку, які необхідно буде платити суб’єктам господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (1 та 2 група платників єдиного податку).

У ході діалогу, Віктор Пястук нагадав, що Електронний кабінет платника податків – сервіс, за допомогою якого можна надсилати до органів ДПС електронні документи, податкову звітність, отримати довідки про відсутність заборгованості, необхідну інформацію із загальнодоступних реєстрів та надсилати запитати чи заяви для отримання необхідних даних.

Також звернув увагу, що кампанія декларування активів триватиме до 1 березня 2023 року та звернув увагу на об’єкти, які підлягають декларуванню, хто може бути декларантом, як розрахувати базу для нарахування збору, за якими ставками. Також посадовець зазначив, що для реалізації права на спеціальне добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби через Електронний кабінет та сплатити одноразовий збір.

Йшлося і про застосування РРО та програмних РРО суб’єктами господарювання, декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.