Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У прямому радіоефірі йшлося про підсумки 2022 року та податкові новації

опубліковано 02 січня 2023 о 14:54

В ефірі Українського радіо «Поділля» роз’яснено податкові новації та підбито підсумки 2022 року.  Про це у прямому ефірі провідного регіонального каналу розповіла платникам начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксана Дмитрієва.

Основний меседж радіо-спілкування стосувався механізму та результатів наповнення бюджету у 2022 році, стану надходжень ПДФО та військового збору, сплати бюджетоформуючих податків, зивн та перспектив удосконалення податкового законодавства у 2023 році. Окрім того, податківець проінформувала радіослухачів про початок кампанії декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Також для фізичних осіб – підприємців встановлюється граничний термін подання податкової декларації за звітний податковий період рік до 01 травня року, що настає за звітним, тобто до 01 травня 2023 року.

«Незважаючи на пільги, встановлені для першої та другої груп єдиного податку, підприємці сплачували і сплачують податки задля важливості виконання своїх обов’язків в умовах сьогодення. Сплата податків та підтримка бізнесу – це той вклад, який ми можемо і повинні зробити задля фінансової стабільності нашої країни в умовах війни, підтримки Збройних сил України, а відтак – наближення Перемоги над ворогом – підсумувала Оксана Дмитрієва».

Також у ході розмови роз’яснено основні аспекти одноразового добровільного декларування – унікальної можливості на компромісних умовах легалізувати статки, з яких не сплачено податки.