Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Важливі аспекти податкового законодавства обговорили у Віньківцях

опубліковано 28 грудня 2022 о 10:45

Зміни та актуальні норми податкового законодавства, що регулюють підприємницьку діяльність обговорили під час чергової зустрічі начальник Віньковецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Андрія Щербанюка з керівником ринку.

Зокрема мова йшла про спрощену та загальну системи оподаткування, актуальні ставки оподаткування та застосування РРО.

Відтак, Андрій Щербанюк інформував про умови, дотримання яких передбачено законодавством для перебування на різних групах спрощеної системи. Також нагадав про необхідність ведення обліку товарних запасів ФОП, які реалізують технічно-складну побутову техніку, лікарські засоби, медичні товари або ювелірні вироби, або ж є спрощенцями 3 групи та платниками ПДВ чи перебувають на загальній системі оподаткування. Окрім того, звернув увагу на обов’язковій фіскалізації товарів чи послуг при готівкових розрахунках з покупцями усіма суб’єктами господарювання, окрім спрощенців 1 групи та зазначив, що без РРО, проте з застосуванням КОРО та РК можуть працювати лише підприємці, що здійснюють торгівлю в сільській місцевості, однак такі пільги не поширюються на торгівлю підакцизною групою товарів.

Актуальною була й інформація щодо можливості переходу суб’єктів господарювання на спрощену систему оподаткування за пільговою ставкою 2 відсотки, однак Андрій Щербанюк зауважив, що такі пільги передбачені лише на період воєнного стану.

Нагадав і право на отримання податкової знижки за витрати, які були здійснені минулого року та можливість легалізувати неоподатковані активи в рамках проведення податкової амністії.

Також говорили про обов’язковість погашення податкового боргу, належне оформлення трудових відносин; переваги використання електронних сервісів ДПС України.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua