Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Летичівській ДПІ податківці роз’яснювали платникам новації податкового законодавства

опубліковано 28 грудня 2022 о 10:05

Начальник Летичівської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Олена Савіцька на черговій зустрічі розповіла платникам податків про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб та інші актуальні питання податкового законодавства.

Також посадовець поінформувала, які саме фізичні особи мають право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, як визначити базу оподаткування та який порядок подання одноразової декларації. Податківець наголосила, що кампанія декларування активів триватиме до 1 березня 2023 року.

Крім того, нагадала про обов’язкове застосування касових апаратів підприємцями, які здійснюють роздрібний продаж товарів за готівку. При цьому зазначила, що право не використовувати РРО мають лише підприємці, які перебувають на І групі єдиного податку та суб’єкти господарювання, які отримують кошти на розрахунковий рахунок. За її словами платники мають право застосовувати як традиційні касові апарати так і програмні РРО.

Йшлося й про роботу податкового сервісу «Електронний кабінет», за допомогою якого можна подати одноразову добровільну декларацію та перевірити стан розрахунків з бюджетом.