Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кам’янець-Подільські податківці на ринках роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 28 грудня 2022 о 09:46

На черговій зустрічі з платниками податків фахівець Кам’янець-Подільської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Світлана Масловська розповіла про актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема Світлана Масловська наголосила, що до 1 березня 2023 року продовжено кампанію одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. Детально розповіла які фізичні особи можуть бути декларантами, які активи підлягають декларуванню та за якими ставками вони оподатковуються. При цьому, акцентувала увагу присутніх, що одноразова добровільна декларація подається в електронній формі через Електронний кабінет платника.

Також мова йшла про обов’язок застосування касових апаратів суб’єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за проданий товар чи надані послуги. Світлана Масловська зазначила, що відповідно до діючого законодавства від обов’язкової фіскалізації готівкових операцій звільнені лише  платники єдиного податку 1 групи. Також можуть не використовувати РРО суб’єкти господарювання, які провадять діяльність на території сіл та селищ за певних умов, але вони повинні використовувати КОРО та РК. Водночас нагадала, що у містах з населенням понад 25 тисяч осіб торгівельні місця повинні бути оснащені банківськими терміналами.

Також розповіла, що для суб’єктів господарювання, які здійснюють обмін валют, з нового року введено авансовий щомісячний платіж податку на прибуток та ознайомила з його ставками.

Надано роз’яснення щодо порядку заповнення платіжних документів платниками під час сплати податків, зборів, ЄСВ.

Також звернула увагу на необхідності реєстрації фізичних осіб, які займалися благодійністю, в податковій службі волонтерами до 1 січня 2023 року за спрощеною процедурою.

Крім того, Світлана Масловська розповіла присутнім про роботу податкового сервісу «Електронний кабінет», за допомогою якого можна подавати звітність та перевіряти стан розрахунків з бюджетом, а також звернула увагу на особливостях оподаткування на спрощеній системі оподаткування та про право на отримання податкової знижки за понесені в минулому році витрати.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua