Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Красилівським платникам розповіли про новації в законодавстві

опубліковано 07 лютого 2022 о 14:33

Фахівці Красилівської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області продовжують інформаційні відвідини суб’єктів господарювання громади. Зокрема, начальник ДПІ Олексій Шишин нагадав підприємцям про необхідність використання у своїй діяльності касового апарату. Адже за невидачу фіскального чеку передбачено чималі штрафні санкції.

Податківець зазначив, що обов’язкова фіскалізація передбачена для усіх ФОП спрощеної системи оподаткування (окрім I групи), які здійснюють готівкові розрахунки. Окрім того, очільник зазначив, що підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, натомість можна зареєструвати його аналог – ПРРО, завантаживши відповідну програму з сайту ДПС України цілком безкоштовно та встановити його на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи ПК. 

Також Олексій Шишин проінформував про особливості ведення товарного обліку, що затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496  та вказав, на які саме категорії підприємців поширюється дане нововведення.

Очільник ДПІ також розповів під час зустрічі про запроваджене урядом одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб. Зокрема, повідомив про терміни подачі такої декларації, види активів, які, за бажанням, громадяни можуть задекларувати до 1 вересня 2022 року, та вказав на переваги податкової амністії.

Посадовець нагадав присутнім про щорічну кампанію декларування доходів громадян: розповів про види доходів, які необхідно задекларувати, терміни подання декларації та сплати податків.

Наостанок Олексій Шишин розповів про основні положення Закону України від 14.12.2021 № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Також податківець надав підприємцям інформаційні листівки та зауважив, що при виникненні будь-яких запитань щодо застосування податкового законодавства, у платників завжди є можливість звернутися до працівників ЦОПу за необхідним роз’ясненням.