Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Кам’янці-Подільському відбулася зустріч з представниками територіальних громад з питань сплати податків в умовах війни

опубліковано 10 травня 2022 о 11:21

Днями начальник Кам’янець-Подільської Державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ігор Бєлко провів зустріч з представниками  територіальних громад території обслуговування ДПІ з питань сплати податків в умовах воєнного стану.

Насамперед податківець провів роз’яснювальну роботу серед жителів громад щодо погашення податкового боргу по податку на землю та податку на нерухоме майно.

Також обговорювались питання декларування доходів громадян та подання звітності за 2021 рік, зокрема про надання територіальними громадами до Головного управління ДПС в області переліків громадян, які одноосібно обробляють землю з метою забезпечення сплати податків до бюджетів, а також залучення до декларування інших категорій громадян, які отримали в 2021 році доходи що підлягають оподаткуванню.

Крім того під час діалогу обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема Закон України № 2142-IX, Закон № 1914-IX, Закон № 1539 тощо. Також йшлося про застосування РРО/ПРРО, добровільне одноразове декларування.  Проаналізовано проблемні питання, які виникають під час робочого процесу та шляхи їх вирішення.