Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У фокусі уваги податківців Хмельниччини – виявлення осіб, які здійснюють торгівлю без державної реєстрації та використовують неоформлену працю 

опубліковано 16 квітня 2024 о 15:06

За результатами роботи управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області за І квартал 2024 року проведено 167 фактичних перевірок  за результатами яких виявлено 82 громадянина, що здійснювали діяльність без державної реєстрації та складено 82 протоколи про адміністративне правопорушення за ч.2 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, в тому числі 76 протоколів громадян, що здійснювали діяльність без державної реєстрації через мережу Інтернет (45 протоколів з надання послуг таксі, 31 протокол через платформи OLX, Prom, Facebook, instagram), матеріали перевірок передані до суду для вжиття відповідних заходів.

Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області продовжуються заходи податкового контролю в частині виявлення порушень при продажу товарів через мережу Інтернет.
Крім того, ведеться робота щодо легалізації найманої праці, зокрема, виявлено 65 неоформлених найманих працівників, 47 інших порушень трудового законодавства, а це інформація, яка підлягає передачі до органів держпраці. У результаті проведеної роботи, фізичними особами-підприємцями подано повідомлення по 39 найманих працівниках.

Інформацію про порушення, виявлені в ході контрольно-перевірочних заходів, з питань дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) передано до Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

ДПС Хмельниччини вкотре наголошує на обов’язку всіх суб’єктів господарювання дотримуватися вимог діючого законодавства, в тому числі щодо проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг і праві споживача вимагати надання йому розрахункового документу встановленої форми та змісту, адже виданий фіскальний чек є запорукою не тільки надходжень до бюджету, але і гарантією захисту прав споживачів. 

Також нагадуємо платникам податків, що лише належний рівень правової культури та свідомості при організації господарської діяльності, у тому числі через мережу Інтернет, та сплаті податків допоможе уникнути штрафів.