Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Хмельниччині стабільно зростають надходження зі сплати за землю

опубліковано 05 вересня 2019 о 12:11

За вісім місяців 2019 року до місцевих бюджетів Хмельниччини перераховано майже 500 мільйонів гривень плати за землю, що у порівнянні з минулорічними показниками більше на 78 мільйонів гривень.
Індикативне завдання з надходження цього майнового податку виконано на 114 відсотків, тобто у грошовому виразі бюджети громад додаткового отримали 60 мільйонів гривень.
Близько 385 мільйонів гривень плати за землю до бюджетів територіальних громад сплатили юридичні особи. Внесок фізичних осіб – платників земельного податку склав 104 мільйон гривень.
У Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області зазначають, що фіксуючи позитивну динаміку щодо сплати земельного податку громадянами та орендної плати за землю юридичними особами, постійно аналізують ситуацію в розрізі кожної громади. Оскільки плата за землю належить до бюджетоутворюючих платежів для територіальних громад, питання її адміністрування та виявлення додаткових джерел надходжень - серед пріоритетних завдань податківців.
При цьому податкова служба краю ретельно відпрацьовує інформацію органів місцевої влади щодо потенційних порушень у користуванні землею та вживає адекватних заходів задля забезпечення надходжень, які у кінцевому підсумку працюють на громаду.