Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальні видатки роботодавці Хмельниччини спрямували 3,8 мільярда гривень ЄСВ

опубліковано 05 вересня 2019 о 12:10

Протягом січня-серпня 2019 року роботодавцями Хмельницької області сплачено до державних цільових фондів сплату 3,8 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження на соціальні потреби зросли на 22 відсотки, що в абсолютному значенні становить 680 мільйонів гривень.
При цьому індикативне завдання виконано на 102,5 відсотка, тобто додатково до державних цільових фондів надійшло 92 мільйонів гривень ЄСВ.
У податковій службі Хмельниччини зазначають, що контроль за дотриманням податкового законодавства з реалізації державної політики в адмініструванні єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальної допомоги є одним із пріоритетних напрямків діяльності відомства. Як результат, у поточному році згідно з поданими повідомленнями роботодавців кількість застрахованих осіб зросла майже на дві тисячі осіб і загалом становить понад 250 тисяч працюючих.
«Для Державної податкової служба одним із пріоритетних завдань є наповнення дохідної частини бюджетів, у тому числі державних цільових фондів. Працюючи за цим пріоритетом, наші фахівці постійно надають консультаційну підтримку керівникам органів місцевого самоврядування, насамперед ОТГ, в питаннях залучення до оподаткування суб’єктів підприємництва, створенні робочих місць, у розвитку бізнесу та місцевої інфраструктури. Така ініціатива влади, громади та бізнесу має спільні завдання і цілі, які реалізовуються у конкретні справи та реальні результати бюджетної політики», - зауважив виконувач обов‘язків начальника ГУ ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.
Нагадаємо, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов’язаннями зі сплати єдиного внеску зобов’язань зі сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами, зобов’язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).