Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог податківців із платниками – запорука високої податкової культури

опубліковано 27 березня 2024 о 14:37

За участі ізяславських податківців проведено обстеження об’єктів торгівлі та надання послуг на території Радошівецького старостинського округу. 

Проведено роботу в складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення, своєчасності сплати податків та зборів  з метою проведення розʼяснювальної роботи субʼєктам господарювання у сфері торгівлі та надання послуг.  

У ході  розʼяснення платникам наголошено про необхідність застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками, своєчасності сплати податків та зборів, функціонування податкових електронних сервісів.  

Начальник Ізяславської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Олександра Семендяк нагадала про  використання електронних сервісів ДПС в роботі, питання змін внесених Законом 3219 в частині застосування платниками РРО/ПРРО, легалізації виплати заробітної плати.  

Посадовець наголосила, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році та звернула увагу на основні випадки подання громадянами податкової декларації про майновий  стан та доходи у 2024 році. Очільниця ДПІ зазначила, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані їх задекларувати до 1 травня  поточного року.

Наголошено також на змінах до чинного законодавства щодо заповнення платіжних документів в частині «Призначення платежу», на роботі мобільного застосунку «Моя податкова» та Комунікаційної податкової платформи.