Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: у Нетішині проводиться активна роз’яснювальна робота з погашення податкового боргу

опубліковано 28 червня 2022 о 11:25

З метою сумлінного декларування суб’єктами господарювання податків, сплати податків в умовах воєнного стану, погашення податкового боргу та збільшення обсягу розрахункових операцій, проведених через РРО/ПРРО, фахівцями Нетішинської ДПІ спільно з представниками Державної виконавчої служби проведено зустрічі з представниками ОТГ та  бізнесу.          

Йшлося і про легалізацію трудових відносин і відповідного рівня заробітної плати.

Наталія Волк нагадала, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподаткованих доходів за нижчими ставками.

Крім цього, очільниця ДПІ звернула увагу на ще одне джерело наповнення місцевих бюджетів – залучення до декларування громадян, які у 2021 році отримували неоподатковувані доходи. Також зазначила, що такі громадяни повинні подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

«Платникам було рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі» - розповіла керівник податкової інспекції.