Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: у Старокостянтинові податківці роз’яснюють особливості законодавчих новацій під час дії воєнного стану

опубліковано 28 червня 2022 о 11:24

Начальник Старокостянтинівської ДПІ Марія Коломієць провела ряд робочих зустрічей з фізичними особами-підприємцями. Питання, які розглядались, це повнота сплати податкових зобов’язань, легалізація трудових відносин та відповідний рівень заробітної плати працівників, застосування РРО/ПРРО та повнота обліку розрахункових операцій.

Також обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо.   

Не оминули і тему погашення податкового боргу, декларування доходів громадян, одноразове (спеціальне) добровільне декларування та забезпечення рівня цін на соціальні продукти. Також податківці рекомендують користуватися електронними сервісами ДПС, зокрема «Електронним кабінетом».

«Сумлінна сплата податків, забезпечення належних соціальних гарантій працівникам – на сьогодні це саме ті критерії, за якими оцінюється патріотизм кожного роботодавця. Конституція України гарантує нам право на працю, тож обов’язково маємо дотримуватись норм, які генерують це поняття і допомагають наближати мир на нашій землі», - підсумувала Марія Коломієць.