Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Кам’янець-Подільській ДПІ податківці провели семінар-нараду з підприємцями щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 27 січня 2022 о 16:16

Нещодавні податкові нововведення, які набули чинності потребують масового роз’яснення серед платників податків. Саме обговорення законодавчих новацій й стало темою зустрічі начальника Кам’янець-Подільської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Ігоря Бєлка з підприємцями.

Зокрема Ігор Бєлко вкотре нагадав про необхідність застосування РРО чи ПРРО ФОПами, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп , які проводять готівкові розрахунки з покупцями. Також наголосив, що I група спрощенців наразі не зобов’язана застосовувати касові апарати, а також СГ, що здійснюють діяльність в сільській місцевості, при дотриманні ними певних умов, передбачених законодавством.

Окрім того, посадовець звернув увагу на необхідність дотримання нового порядку ведення обліку товарів, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, певними категоріями підприємців, що є платниками єдиного податку, а саме у випадку здійснення ними продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, або ж у  випадку реєстрації їх як платників ПДВ.

Ігор Бєлко, окрім роз’яснень, надав інформаційні матеріали: брошури та листівки, що стосуються застосування РРО, переваг та можливостей Електронного кабінету платника податків, а також інформаційні пам’ятки про особливості одноразового добровільного декларування активів громадян для подальшого їх поширення серед платників громади.

Крім цього, нагадав платникам податків про особливості одноразового добровільного декларування, про застосування ставок збору з одноразового декларування, а також про порядок подання одноразової декларації та терміни сплати податкових зобов’язань.