Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Онлайн_зустрічі: у Нетішині обговорили новації податкового законодавства в режимі реального часу

опубліковано 26 січня 2022 о 14:22

На зустрічі обговорено податкові новації та актуальні питання оподаткування, зокрема застосування РРО/ПРРО, Порядку ведення обліку товарних запасів №496, одноразового добровільного декларування та ін. Обговорено основні напрямки роботи на 2022 рік.

Як зазначено у ході зустрічі, з 01 січня 2022 року значно розширилося коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО). Застосування РРО та/або ПРРО стало обов’язковим для платників єдиного податку другої-четвертої груп.

Крім того, проінформовано про Порядок ведення обліку товарних запасів для підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом МФУ від 03.09.2021 № 496 та поширюється на фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, які відповідно до Закону № 265 зобов’язані вести облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку, та осіб, які фактично здійснюють продаж товарів (надання послуг) та/або розрахункові операції в місці продажу (господарському об’єкті) такого ФОП. Форма ведення обліку товарних запасів визначена додатком до Порядку № 496.

 Діалог пройшов у форматі запитань – відповідей.