Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: у Красилівській ДПІ проведено зустріч з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 26 січня 2022 о 14:10

У Красилівській ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області за участі начальника Олексія Шишина відбувся семінар з підприємствами споживчої кооперації щодо обговорення податкових новацій та актуальних питань оподаткування, зокрема застосування РРО/ПРРО, Порядку ведення обліку товарних запасів №496, одноразового добровільного декларування та ін.

Податківці нагадали присутнім про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також надала інформацію щодо категорій малого бізнесу, для яких касові апарати наразі не є обов’язковими. Це – спрощенці I групи та  ФОПи, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Також податківці наголосили на продовженні кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян, з яких не було сплачено належним чином податки, та кампанії декларування доходів, отриманих у 2021 році. Податкова амністія триватиме до 1 вересня 2022 року та має одноразовий і цілком добровільний характер, участь у ній, за умови сплати одноразового збору, передбачає легалізацію активів та надає звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за вчинені порушення податкового та валютного законодавства. А також наголосили на проведенні кампанії Декларування 2022.

Наголошено на важливості дотримання норм податкового законодавства усіма суб’єктами господарювання, сумлінній сплаті ними податків та зборів та недопущення податкових боргів чи недоїмки з ЄСВ. Наприкінці зустрічі усім присутнім податківці вручили друковану продукцію із застосування РРО/ПРРО.