Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Акценти: у Городоцькій ДПІ триває співпраця з органами місцевого самоврядування

опубліковано 13 жовтня 2021 о 15:52

Продовжуючи співпрацю з органами місцевого самоврядування, начальником Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталією Хорошовою взято участь у засіданні виконавчого комітету міської ради з питань стану розрахунків з місцевим бюджетом та перспектив сплати податкових боргів до бюджету територіальної громади.

Поряд з робочими питаннями щодо забезпечення наповнення доходної частини місцевого бюджету, погашення заборгованості по платежах до бюджету також було обговорено та виділено основні аспекти Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Присутнім надано роз’яснення, що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування, його мета, терміни проведення, хто може ним скористатися та які активи можна відображати у декларації.

Також учасникам наголошено, що консультації з питання одноразового (спеціального) добровільного декларування можна отримати в Центрі обслуговування платників Городоцької ДПІ.

«Системна співпраця з територіальними громадами та ефективна роз’яснювальна робота, яку проводять фахівці податкової інспекції, забезпечують позитивний результат у наповненні бюджету та імплементації законодавчих новацій. Власне, такий підхід до роботи забезпечує реалізацію спільних заходів і перспективу розвитку», - зазначила Наталія Хорошова.