Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальна_тема: новоушицькі податківці активно роз’яснюють роботодавцям та найманим особам переваги задекларованої праці

опубліковано 22 липня 2021 о 10:09

Як повідомили у Новоушицькій ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області, на сьогодні роз’яснення протидії «тіньовій» зайнятості – один з головних напрямків інформаційно-комунікаційної діяльності.  

«Проведення постійного моніторингу за повнотою та своєчасністю виплати заробітної плати та правильним оформленням трудових відносин – серед пріоритетних завдань контролюючих органів. Наразі істотно зросли вимоги до належного оформлення найманих працівників, та підвищено ступінь відповідальності роботодавців. Передусім, це стосується штрафних санкцій за використання нелегальної праці, несплати податків та неподання звітності щодо найманих осіб, чого не потрібно допускати», - зазначив начальник Новоушицької державної податкової інспекції Григорій Гребенюк.

За словами керівника ДПІ, для податкової служби найголовніше, щоб працівник був офіційно оформлений, соціально захищений, а з його заробітної плати сплачувались податки та збори.

Оформлення трудових відносин у законодавчо встановленому порядку, офіційне отримання заробітної плати – це гарантоване право на відпочинок, забезпечення виплати заробітної плати в повному обсязі, державний захист від незаконного звільнення. Тож закликаємо працедавців не ігнорувати права найманих працівників на гарантований державою соціальний захист і офіційно укладати трудові договори з виплатою легальної заробітної плати, - кажуть новоушицькі податківці.