Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: легалізація заробітної плати – захист майбутнього кожного працюючого

опубліковано 22 липня 2021 о 10:08

Відбулася робоча зустріч начальника Ярмолинецької ДПІ Світлани Павлюковської з представниками обєднаних територіальних громад та місцевого бізнесу.

Під час зустрічі обговорювались важливі питання адміністрування податків і зборів до бюджетів усіх рівнів. З метою розширення бази оподаткування шляхом залучення наявних резервів поатківцями звернуто увагу на необхідність проведення інвентаризації площ земельних ділянок у розрізі категорій земель, належної організації роботи щодо обліку землевласників та землекористувачів, які є платниками плати за землю.

Йшлося і про особливості застосування РРО та переваги застосування програмних РРО, які забезпечують контроль за обігом готівки та впорядковують підприємницьку діяльність відповідно до європейських стандартів ведення бізнесу.

«Проведення постійного моніторингу за повнотою та своєчасністю виплати заробітної плати та правильним оформленням трудових відносин – серед пріоритетних завдань контролюючих органів. На сьогодні істотно зросли вимоги до належного оформлення найманих працівників, та підвищено ступінь відповідальності роботодавців. Передусім, це стосується штрафних санкцій за використання нелегальної праці, несплату податків та неподання звітності щодо робітників. Нелегальна трудова діяльність – це відповідальність перед законом не тільки роботодавця, а й працівника. За порушення трудового законодавства законом передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність», - наголосила Світлана Павлюковська.