Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі на Старокостянтинівщині: наповнення бюджету – запорука сталого розвитку громади

опубліковано 16 червня 2021 о 15:02

Днями відбулась робоча зустріч начальника Старокостянтинівської Державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Марії Коломієць із сільським головою Миролюбненської громади Олегом Москалюком.

Під час зустрічі обговорено питання наповнення місцевого бюджету та недопущення втрат бюджету, забезпечення контролю за повнотою охоплення об'єктів оподаткування по платі за землю.

Метою зустрічі було налагодження конструктивної співпраці щодо забезпечення надходжень до бюджету громади та прийняття рішень про встановлення ставок податку на землю, орендної плати, податку на нерухоме майно, єдиного податку по Миролюбненській сільській  територіальній громаді, обміну інформацією.

Учасниками зустрічі обговорено питання оподаткування доходів «одноосібників», виявлення фактів прихованої оренди землі, декларування доходів громадян, роботи електронного кабінету, який направлений на вдосконалення взаємодії з електронного обміну інформацією між Державною податковою службою та територіальною громадою.

Також порушувалися проблемні питання щодо справляння податків, зокрема, які виникли при створенні  територіальної громади та у зв’язку з новаціями податкового законодавства щодо сплати земельного податку, податку на нерухомість, ПДФО з оренди паїв, сплати податку підприємствами та сільськогосподарськими підприємствами.

Марія Коломієць наголосила присутнім на важливості адміністрування податків та зборів, а також податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати та податку на майно, спеціальних податкових режимів, та інше.

Також обговорено питання своєчасного прийняття рішень сесій сільської ради по встановленню ставок податку на землю. Сільський голова Олег Москалюк наголосив, що надходження податку на землю та нерухоме майно є основними статтями доходів місцевого бюджету і тому потрібно відповідально віднестись до вирішення даного питання.

Під час робочої зустрічі, яка тривала у форматі конструктивного діалогу, вирішено й надалі співпрацювати задля вирішення проблемних питань та забезпечення надходжень до бюджету громади та дотримання бюджетного законодавства.