Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у громадах Ярмолинеччини відбувся конструктивний діалог стосовно роздрібної торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 15 червня 2021 о 16:05

У Ярмолинецькій та Солобковецькій територіальних громадах відбулося засідання «круглого столу» з питань роздрібної торгівлі підакцизними товарами. У колективній розмові взяли участь представники бізнесу та контролюючих органів, зокрема начальник відділу адміністрування акцизного податку, контролю за обігом марки акцизного податку управління контролю за підакцизними товарами  Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олена Кукурудза та Ярмолинецької державної податкової інспекції Світлана Павлюковська.

Під час діалогу з підприємцями начальник відділу адміністрування акцизного податку, контролю за обігом марки акцизного податку управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС в області Олена Кукурудза звернула увагу на підвищення рівня декларування акцизного податку з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, обов’язковому проведенні розрахункових операцій через РРО та/або через програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів із зазначенням коду товарної під категорії згідно з УКТЕЗД для підакцизних товарів, цін товарів та обліку їх кількості, недопущенні реалізації фальсифікованої продукції (немаркованих тютюнових виробів та алкогольних напоїв), дотриманні державної дисципліни цін, отриманні ліцензії та інформування про випадки без ліцензійної торгівлі.

Начальником Ярмолинецької ДПІ Світланою Павлюковською у ході засідання роз’яснено правила застосування реєстрів розрахункових операцій в поточному та у 2022 році. Також наголошено на виконанні вимог п.п.63.3 статті 63 Податкового кодексу в частині повідомлення суб'єктами господарювання про об'єкти оподаткування (за формою 20-ОПП) , які використовуються у господарській діяльності.

«У ході діалогу ми не залишили питань, на які підприємці не отримали відповіді. І це дуже важливо, тому що бізнес має працювати у правовому полі, отримуючи прибутки і сумлінно сплачуючи податки. До речі, ця аксіома активно втілюється очільниками громад Андрієм Шутяком та Сергієм Когутом, які дбають про розвиток і повсякчас налагоджують співпрацю з бізнесом та податковою службою», - розповіла Світлана Павлюковська.

Примітно, що відбулась жвава дискусія з питання реєстрації найманих осіб, оплати праці у розмірі не менше мінімальної заробітної плати, результати додають позитиву у стосунках громади і бізнесу щодо наповнення бюджету та розвитку регіональної економіки.