Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Білогірським підприємцям роз'яснюють особливості застосування РРО/ПРРО

опубліковано 11 лютого 2021 о 09:39

Питання особливостей застосування РРО підприємцями розглядалося у Білогірській державній податковій інспекції за участі керівника відомства Василя Олуйка. Як повідомив посадовець, платники податків при розрахунках зі споживачами поряд з традиційними РРО можуть застосовувати програмні реєстратори розрахункових операцій, які можна встановити на комп’ютер, смартфон чи планшет. Нові програмні рішення доступні кожному на безкоштовній основі, а реєстрацію ПРРО можна здійснити в електронному вигляді в Електронному кабінеті.

Представник податкової служби також наголосив, що Законом України №1017-ІХ до 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп.

У ході діалогу обговорено новації податкового законодавства, подання звітності в електронному вигляді; формат списання, відтермінування та прощення податкового боргу та податкові канікули для ФОП першої групи, передбачений Законом 1072. Також, проінформовано присутніх про те, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році та закликав присутніх виконати свій Конституційний обов’язок – подати декларацію про майновий стан та доходи вчасно, до 1 травня 2021 року.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»