Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Полонному продовжуютьтся робочі зустрічі з обговорення змін у податковому законодавствi

опубліковано 10 лютого 2021 о 10:24

В місті Полонному відбулася зустріч в форматі «круглого столу» між представниками Дежавної податкової служби, місцевої влади та підприємцями. Метою зустрічі було роз’яснення новацій податкового законодавства, формату списання, відтермінування та прощення податкового боргу, податкових канікул для ФОП першої групи, які передбачені Законом України №1072-ІХ, застосування РРО/ПРРО та декларування доходів.

Крім того, начальником Полонської ДПІ Юрієм Корнелюком зроблено акцент на використанні платниками податків програмних РРО та електронних сервісів ДПС, зокрема, подання платниками податків звітності в електронному вигляді, як найбільш зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами. Також, розглянуто ряд інших питань:

- декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році;

- зміни в порядку подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб;

- функціонування Електронного кабінету платника, інших програмних продуктів, розроблених податкової службою, тощо.

У ході зустрічі розповсюджено брошури та листівки зі змінами у законодавстві. Крім того, постійно проводиться роз’яснювальна робота з платниками податків в ході відвідування ними ЦОП Полонської ДПІ щодо новацій у податковому законодавстві, наголошується на перевагах електронного спілкування з органами ДПС (зокрема – подання звітності в електронному вигляді, можливості сплати бюджетних платежів засобами Електронного кабінету платника, звірки розрахунків з бюджетом тощо).